Wielrennen in Spanje met EKB Costa Blanca Cycling

Over EKB Costa Blanca Cycling

Fiets mee met EKB is een initiatief van een gepassioneerde wielrenner Eef Brand. In de jaren ’70 en ’80 bleek al snel dat Eef Brand een zeer verdienstelijke wielercoureur was voor verschillende grote ploegen. Tijdens de vele grote wedstrijden, zoals de ronde van Mallorca, Luxemburg, en de vele klassiekers en criteriums was Eef Brand een wielrenner die meereed voor de prijzen. Er kwam echter een abrupt einde aan de carrière van Eef Brand. Hij koos voor het ondernemerschap in de kledingbranche.

Enige jaren geleden betrok Eef Brand samen met zijn vrouw Karen een huis in de buurt van het Spaanse Alicante aan de Costa Blanca. Het klimaat is daar ideaal; aangename temperaturen en vele zonnedagen. Inmiddels was Eef ook weer gaan fietsen, maar deze keer als recreant.

Toen de wielervereniging D.R.C. de Mol vroeg in 2007 of ze konden komen trainen in Spanje, zei Eef dan ook volmondig ‘Ja gezellig, kom maar eens langs’. Voor ze het wisten stonden er 15 coureurs voor hun neus in Spanje. Er werden voor de coureurs nieuwe routes uitgezocht. Zo ontstond het idee om fietsclinics te gaan verzorgen in Spanje aan de Costa Blanca, oftewel EKB Costa Blanca Cycling.

Na deze geweldige ervaring met D.R.C. de Mol was voor Eef de volgende stap snel gemaakt. Fiets mee met EKB werd opgericht. EKB staat voor Eef & Karen Brand. Inmiddels hebben zij al vele fietsliefhebbers mogen ontvangen en begeleiden met hun enthousiaste team. Het doel is om fietsliefhebbers naar de mooie provincie Alicante te halen en te laten ervaren hoe geweldig het is om hier aan de Costa Blanca te fietsen in een prachtige, zonnige omgeving.

De eerste 5 jaar werd de nadruk op wielrenners gelegd, maar in januari 2011 is hier verandering in gekomen. Daar de vraag naar recreatief fietsen en mountainbiken steeds groter werd, hebben wij ons team uitgebreid. Voor de recreatieve fietser en de enthousiaste mountainbiker werden prachtige en uitdagende route's samengesteld, waarbij rekening is gehouden met allerlei alternatieven.

Eef en Karen:

“Met gepaste trots kunnen wij u mededelen dat wij van Fiets mee met EKB al vele zeer enthousiaste gasten hebben mogen verwelkomen en begeleiden met ons geweldige team. Met de op maat gemaakte routes zorgt Fiets mee met EKB ervoor dat uw fietsvakantie een geweldige ervaring zal zijn om nooit te vergeten. De jaarlijkse fietsbeurs BIKE MOTION, Fitalfietsvakanties en de 6-daagse van Rotterdam is een mogelijkheid om ons te bezoeken.


Onze begeleiders

 • Eef

  Eef

 • Giancarlo

  Giancarlo

 • Roberto

  Roberto

 • Harry

  Harry Steevens
  ex beroepswielrenner

 • Johan

  Johan van der Velde
  ex beroepswielrenner

Contacteer ons

EKB Costa Blanca Cycling
Eef & Karen Brand

Spanje: 0034 675 312 332